20. mai 2014

kokkamised

eile tegin värskeid kartuleid hapukoore, heeringa ja kodujuustuga. üks mu suve lemmikuid.

täna tuli buberti isu. mu vaieldamatu lapsepõlve lemmik magustoit. lumepallisupp meeldib ka väga, aga bubert võidab natukesega. koostisosad ka paljuski ju kattuvad. kuigi vahest harva tehti meil seda kodus ka, siis on kuidagi eriliselt jäänud meelde kui õe juurde Elva külje alla läksin ja bubertit teha palusin. mäletan kui kärsituks mind tegi see mahajahtumise ootamine (ise muidu nii rahulik). koguaeg käisin külmas trepikojas potti hindamas, et kas nüüd, kas nüüd? :D ja ilmatuma pikk tundus see ootamine. täna käis kõik kuidagi kähku. netist lugesin, et valmis puder tuleks panna külma kaussi ja nii jahutasin oma klaaskaussi pisut enne sügavkülmas. puder oli söögivalmis praktselt kohe peale kaussi tõstmist. cream bruleele küll millegi poolest alla ei jää :)

Kommentaare ei ole: